{{ toggleLabel }}
A

Adress

Skyddsvärnet i Göteborg
Haga kyrkogata 6
411 23 Göteborg

Våra verksamheter

Skyddsvärnet får varje vecka ovärderlig hjälp av volontärer som ger av sin tid för att hjälpa andra. Är du nyfiken på att hjälpa till som volontär hos oss? Varmt välkommen att höra av dig!

Carolina Andino

Koordinator

carolina.andino@skyddsvarnet.org 0731-51 60 33

Vill du hjälpa till som volontär?

Hör av dig till oss

Volontärer – en viktig del av Skyddsvärnet!

Vi på Skyddsvärnet är glada och stolta över våra volontärer, som skapar stort mervärde i våra verksamheter genom att ge av sin tid till människor som har det tufft. Vi har volontärer i flera av våra verksamheter, från legitimerade psykologer till läxläsare och trygga vuxna på stan. Som volontär på Skyddsvärnet är du del av ett gott gäng med fin gemenskap. Du får utbildning och stöd i ditt engagemang och ett meningsfullt och utvecklande uppdrag. Här kan du läsa mer om våra volontäruppdrag, och kanske hittar du en verksamhet som du vill bli en del av! 

Psykologvolontärer

Skyddsvärnets äldsta volontära verksamhet är vår krismottagning för ensamkommande ungdomar som är i behov av extra stöd- eller krissamtal. Krismottagningen består av tio volontärer, (leg. psykologer, leg. psykoterapeuter och socionomer) med lång erfarenhet av att arbeta med flyktingar. I gruppen finns en bred och mångårig erfarenhet av behandlingsarbete inom olika delar av offentlig sektor och idéburen verksamhet.

Vuxenvandrare

Hösten 2018 startade Skyddsbussen, ett trygghetsskapande arbete som drivs i samarbete med Göteborgs stad. Skyddsbussen rullar ut på eftermiddagar, kvällar och nätter på platser i Göteborg som kan bli stökiga eller upplevas otrygga. Den bemannas till hälften av volontärer och till hälften av anställd personal. Vi delar ut kaffe och mackor och finns tillhands för de som behöver.

Läxhjälpare och mentorer

Till vårt ungdomscenter Värnet kommer varje vecka volontärer för att hjälpa ungdomarna med läxläsning, söka jobb, hitta en fritidssysselsättning eller bara prata. Volontärerna ger ungdomarna möjligheter att utöka sina nätverk och hitta trygga vuxna som kan hjälpa dem att komma tillrätta i sitt nya hemland.

Stödpersoner

På vårt skyddade boende Ruth, som drivs tillsammans med Räddningsmissionen, får utsatta kvinnor extra stöd och omsorg av volontärer med särskild kunskap om målgruppen.

Kockvolontärer

Under våren 2020 drev vi projektet IVA-energi där volontära krafter spelade en avgörande roll. Tillsammans med permitterade kockar lagade vi mat till den hårt kämpande personalen på IVA-mottagningen för Covid-19 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och levererade dessutom mellanmål, frukt, nybakat bröd och dricka till Sahlgrenska och till Covidavdelningarna på Kungälvs sjukhus.