{{ toggleLabel }}
A

Adress

Skyddsvärnet i Göteborg
Haga kyrkogata 6
411 23 Göteborg

Nu invigs Västsveriges första halvvägshus för kvinnor

Nu öppnar Skyddsvärnet ett av Sveriges första halvvägshus för kvinnor. Varmt välkomna på invigning och visning av lokalerna!

Nu öppnar Skyddsvärnet ett av Sveriges första halvvägshus för kvinnor. Varmt välkomna på invigning och visning av lokalerna!

Tid: 7 november klockan 14:00 – 15:00
Plats: Haga Kyrkogata 6

Vi bjuder på kaffe och tårta, visar runt och berättar mer om verksamheten.
Meddela deltagande senast måndag 5 november till halvvagshuset@skyddsvarnet.org.

Halvvägshus är en utslussningsåtgärd inom kriminalvården med syfte att underlätta villkorlig frigivning av fängelsedömda. Skyddsvärnet har bedrivit halvvägshus för män sedan 2007. I år öppnar de första halvvägshusen för kvinnor i på tre platser Sverige. I Göteborg har uppdraget gått till Skyddsvärnet.

”Det är ett viktigt uppdrag och glädjande att vi nu kan börja jobba mer aktivt med kvinnor och hjälpa dem tillbaka till ett liv utan kriminalitet. Kvinnor är extra utsatta efter sin tid på anstalt därför känns det mycket bra att vi nu kan göra en riktad insats till dem”, säger Maria Austrin, områdeschef Stöd och Skydd på Skyddsvärnet.

Louise Lindblad är en av handledarna på Halvvägshuset.

Intagna kan ansöka om att bo på halvvägshus under den sista delen av sin verkställighet. På halvvägshuset får klienterna hjälp att hitta sin identitet utanför det kriminella livet i en hemlik miljö med självhushållning och sysselsättning. På Skyddsvärnet kan de intagna även ta del av psykologer och samtalsterapeuter samt specialistläkare utan kostnad.  

Relaterat