{{ toggleLabel }}
A

Adress

Skyddsvärnet i Göteborg
Haga kyrkogata 6
411 23 Göteborg

Skyddsvärnet satsar på arbetsträning på Ringön

Skyddsvärnet Göteborg har förvärvat bolagen Utbildningsrederiet, Marinskroten och Göteborgs Skeppshandel på Ringön, som bedriver arbetsträning, skeppshandel och skrotning av uttjänta båtar. Förvärvet blev klart den 19 september 2023. Därmed får Skyddsvärnet en egen verksamhet för arbetsträning och arbetsrehabilitering.

Verksamheten på Ringön är Skyddsvärnets första förvärv och blir ett viktigt och efterlängtat komplement i den 109-åriga föreningens arbete för att minska social utsatthet.

– Det är en unik verksamhet som passar väldigt bra ihop med Skyddsvärnets värdegrund och övriga verksamheter. Det är pusselbiten vi saknat för att bli kompletta i arbetet med att stötta människor till tryggt boende, god psykisk hälsa och egenförsörjning, säger Mats Hedenskog, direktor på Skyddsvärnet Göteborg. 

Social gemenskap kring båtar och återbruk

Utbildningsrederiet har, tillsammans med Marinskroten och Skeppshandeln en lång historia på Ringön. De tidigare ägarna har bedrivit arbetsträning och restaurering av gamla träbåtar i över tio år. Runt verksamheten har en stark social gemenskap vuxit fram där träbåtsentusiaster, fritidsbåtsägare och motorintresserade arbetar sida vid sida med personer som av olika skäl står långt från arbetsmarknaden.

– Det är en plats där alla är välkomna, oavsett bakgrund. Här får både båtar och människor chans att komma på rätt köl. Det är ett värde som vi är stolta över att få förvalta och utveckla vidare, säger Mats Hedenskog.

Under hösten 2023 kommer verksamheten drivas vidare ungefär som tidigare, men under 2024 kommer flera satsningar göras för att förbättra och utveckla både arbetsträningen och servicen till kunder och båtintresserade.

Nytillsatt verksamhetschef är Patrik Hedenstedt, som tidigare varit vd på GKSS. Han tillträder på heltid den 1 december.

För mer information, kontakta gärna Mats Hedenskog, mats.hedenskog@skyddsvarnet.org

Relaterat