Vi söker stödpedagog / referensgivare

På Lägenhetsavdelningen arbetar 4 st referensgivare. Deras uppdrag är att stötta personer med beslut från Socialtjänsten att få bra referenser så att de kan gå vidare till eget alternativt kommunalt kontrakt efter referenstiden.  Skyddsvärnet har 45 st lägenheter. Några av dessa kallas för Adam-lägenheter vilket innebär att personen får möjlighet att bo i en möblerad lägenhet med ökad tillsyn under ett par månader innan en referenslägenhet erbjuds. De övriga lägenheterna är omöblerade och kallas enbart för referenslägenhet. Där får man tillsyn en gång per vecka och klienterna får själv möblera lägenheten. Där bor man minst ett år innan referenser skickas till Socialtjänsten för vidare beslut och remiss till Fastighetskontoret. För att bo hos oss på Skyddsvärnet krävs att man tar emot referensgivarna de tider som är bestämda, att betala sin hyra i tid samt att inte störa omgivningen utifrån Hyreslagen.

Vi söker dig med erfarenhet och intresse av socialt arbete. Du bör ha en eftergymnasial utbildning inom socialt arbete så som socionom, socialpedagog, stödpedagog el dylikt. Du möter människor med psykosociala svårigheter, psykisk ohälsa, beroendeproblematik och hemlöshet. Du ska kunna arbeta självständigt samt kunna samverka väl med Socialtjänst, Öppenvård, Arbetsförmedling och Frivård. Vidare ska du ha ett gott bemötande och kunna ge stöd i rätt tid till rätt person. Krav på körkort.

Arbetstid måndag till fredag 8-16.30 med möjlighet till flextid. Tjänsten är en tills vidareanställning med provanställning på 6 månader. Tjänsten ska tillsättas i oktober eller enligt överenskommelse.

Kontakta enhetschef Maria Austrin, mobil 0703-780192

ansök via e-post: info@skyddsvarnet.org

se AF länk:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *