Skyddsbussen

Med syfte att öka tryggheten i Göteborg under helgkvällar ställer vi  en minibuss på platser där många ungdomar och unga vuxna uppehåller sig nattetid när krogarna stänger. Vi har personal på plats som serverar kaffe och mackor, pratar och ger vuxennärvaro. Skyddsvärnet identifierar ett par platser i Göteborg där det är stökigt nattetid. Till exempel Järntorget, Avenyn och Brunnsparken, men även platser utanför centrala Göteborg kan vara aktuella.

Vi bemannar vår mobila enhet, en minibuss med litet kök och toalett, med en anställd och en till två volontärer som är vana vid att arbeta med uppsökandeverksamhet och att möta målgruppen unga vuxna i social utsatthet. Vi finns på plats på fredagar och lördagar ungefär mellan klockan 22 och 03 samt övriga kvällar/ nätter vid behov, till exempel under festivaler eller större evenemang.

Personalen är utbildad i HLR och första hjälpen.

Skyddsvärnet bjuder på kaffe, te och mackor och bjuder in till samtal i vår lilla samtalshörna i bussen. Vi verkar drogpreventivt genom att informera om narkotika och risker utan pekpinnar. Vi verkar lugnande och kan hjälpa utsatta ungdomar hitta en trygg väg hem.

Vill du veta mer om Skyddsbussen, eller bli volontär? Kontakta gärna vår projektledare Carolina Andino, carolina.andino@skyddsvarnet.org.