{{ toggleLabel }}
A

Adress

Skyddsvärnet i Göteborg
Haga kyrkogata 6
411 23 Göteborg

Våra verksamheter

Vi erbjuder nu boende och stöd till kvinnor och barn som söker skydd i Sverige. Vi har 300 boendeplatser på fem olika ställen i Göteborg. Här nedan listar vi de olika verksamheter vi driver för att stötta ukrainska flyktingar. Vill du vara med och stötta vårt arbete? Läs mer om hur du kan hjälpa längre ner.

Behov finns av barnmat och hygienartiklar! Swisha gärna en gåva till 123 553 1322

Vi är redo att hjälpa! Skyddsvärnet följer precis som resten av världen den katastrofala händelseutvecklingen i Ukraina. Som alltid i krig är det civilbefolkningen som drabbas hårdast och vi lider med alla som nu tvingas fly för sina liv. Vi erbjuder boende och stöd till ukrainare som söker skydd i Sverige och har 300 boendeplatser på fem olika ställen i Göteborg. Följ oss gärna på sociala medier för de senaste uppdateringarna om vårt arbete och på vilka sätt vi tillsammans kan hjälpa till. 

JOBBSTART UKRAINA hjälper ukrainare att hitta jobb!

Jobbstart Ukraina är ett projekt som hjälper nyanlända ukrainare att få jobb i Västsverige. Vi erbjuder hjälp med samhällsintroduktion, kompetenskartläggning, översättning av CV, matchning och kontakter med arbetsgivare. Vi samarbetar med professionella rekryterare med många års erfarenhet och goda kontakter med svenskt näringsliv. Vill ditt företag öppna upp för en ukrainsk medarbetare, tveka inte att höra av dig till oss! Projektet har fått startfinansiering från Sätila Foundation.
maila: jobbstartukraina@skyddsvarnet.org

Känner du en nyanländ som söker jobb, dela gärna infon nedan!
Ми допомагаємо вам знайти роботу в Швеції!
Цей проект допомагає новоприбувшим українцям отримати роботу в Швеції. Ми надаємо інформацію щодо того як функціонує шведське суспільство, щодо тестування ваших професійний знаннь та досвіду, написання CV, полегшуємо контакти з роботодавцями. Ми співпрацюємо з тими, хто рекрутує на роботу.
Проект запущено організацією Skyddsvjärnet (Гетеборг). Ми пропонуємо житло та підтримку українцям, що зацікавлені знайти роботу.

Для отримання додаткової інформації напишіть на адресу:
jobbstartukraina@skyddsvarnet.org

Läs mer om Jobbstart Ukraina på Facebook.

Boende för ukrainska flyktingar

Den 24 mars 2022 startade vi upp det första boendet med 200 platser för ukrainska flyktingar, kvinnor och barn. Sedan dess har vi utökat verksamheten och har nu 300 platser på fem olika ställen i Göteborg.

Vi bemannar upp våra boenden med både anställd personal och volontärer för att ge familjerna bästa möjliga mottagande.

Vi söker löpande både personal och volontärer, välkommen med din ansökan enligt nedan.

Boendepersonal
Vi söker både dag, kväll och nattpersonal. Läs mer på denna länk.

Volontärer
Vi söker volontärer som vill hjälpa oss att ge ett fint mottagande. Som volontär finns du på plats på boendet och umgås med de boende, leker med barnen, pratar över en kopp kaffe och hjälper de nyanlända med praktiska saker. På boendet finns också ansvarig personal dygnet runt. Boendet ligger i Frölunda. Du får själv välja hur mycket och ofta du kan ställa upp, men för att få en bra kontinuitet och fin gemenskap på boendet önskar vi att du kan vara tillgänglig minst ett pass varannan vecka. Vi söker i första hand dig som förutom svenska kan prata ukrainska eller ryska, men alla är välkomna! Utdrag ur belastningsregistret kommer att krävas, enkelt att beställa digitalt via polisen.

Hör av dig med din anmälan till emma.forseth@skyddsvarnet.org så snart som möjligt!

Har du ett företag och vill stötta vårt arbete?

Har du ett företag och vill hjälpa oss att göra boendet mer hemtrevligt med till exempel krukväxter, mattor och barnmöbler? Hör gärna av er på: info@skyddsvarnet.org

Vi tar tacksamt emot bidrag via Swisha på en valfri summa: 123 553 1322. 

Här kan du se filmer om Transitboendet i Frölunda och hur vi arbetar:

Boende och stöd till ukrainska flyktingar i vår egen fastighet

Våra första familjer har installerat sig hos oss och trivs efter omständigheterna bra. Tusen tack för all support!

Flyktingarna som kommer till våra boenden har stora behov av till exempel kläder, hygienartiklar och barnmat.

Vi tar tacksamt emot bidrag via Swisha på en valfri summa: 123 553 1322. 

I filmen nedan berättar vi om förberedelser inför att ta emot flyktingar till ett av våra boenden.

Så här kan du anmäla intresse av att välkomna ukrainska flyktingar till ditt hem

Vi får många frågor om hur en kan anmäla intresse av att välkomna ukrainska flyktingar till sitt hem. Vi på Skyddsvärnet har tyvärr ingen möjlighet att förmedla privatbostäder, men vi rekommenderar istället att anmäla sig till någon av följande organisationer:

Räddningsmissionens Hjärterum: https://raddningsmissionen.se/hjarterum-ukraina

Help Ukraine Gothenburg: https://forms.gle/B5cq1iAP29KbExzJ7