{{ toggleLabel }}
A

Adress

Skyddsvärnet i Göteborg
Haga kyrkogata 6
411 23 Göteborg

Våra verksamheter

Jobbstart Ukraina hjälper nyanlända ukrainare att få jobb i Västsverige.

Emma Bertling Forseth

Utvecklingschef

emma.forseth@skyddsvarnet.org 0708-72 66 71

Jobbstart Ukraina hjälper ukrainare att hitta jobb!

Jobbstart Ukraina är ett projekt som drevs under 2022 och 2023 för att hjälpa nyanlända ukrainare att få jobb i Västsverige. Idag drivs projektet vidare i mindre skala ute på våra boenden för ukrainska flyktingar. Vi erbjuder hjälp med samhällsintroduktion, kompetenskartläggning, översättning av CV, matchning och kontakter med arbetsgivare. Vi samarbetar med professionella rekryterare med många års erfarenhet och goda kontakter med svenskt näringsliv. Vill ditt företag öppna upp för en ukrainsk medarbetare, tveka inte att höra av dig till oss! Projektet har fått startfinansiering från Sätila Foundation. Under 2023 övergick Jobbstart Ukraina till ett ESF Care-projekt.

Läs mer om Jobbstart Ukraina på Facebook.

Ми допомагаємо вам знайти роботу в Швеції!
Цей проект допомагає новоприбувшим українцям отримати роботу в Швеції. Ми надаємо інформацію щодо того як функціонує шведське суспільство, щодо тестування ваших професійний знаннь та досвіду, написання CV, полегшуємо контакти з роботодавцями. Ми співпрацюємо з тими, хто рекрутує на роботу.
Проект запущено організацією Skyddsvjärnet (Гетеборг). Ми пропонуємо житло та підтримку українцям, що зацікавлені знайти роботу.
Для отримання додаткової інформації напишіть на адресу:
jobbstartukraina@skyddsvarnet.org

Verksamhetsresultat 2022

Under 2022 fick 41 personer anställningar via projektet, de flesta tillsvidareanställningar. Många fick jobb inom hotell- och restaurangbranschen, men vi rekryterade också till it-företag, byggbolag, fastighetsbolag och städföretag.
Ytterligare över 100 har fått hjälp med att översätta cv och få samhällsinformation.
Jobbstart Ukraina ger ett stort mervärde till Skyddsvärnets boenden, och till andra boenden i staden. Det finns andra jobbsökaraktiviteter för målgruppen i Göteborg, men det som gör Jobbstart Ukraina unikt är att vi arbetar väldigt individbaserat och hands-on med direkt matchning.
Vi har lärt oss väldigt mycket genom projektet, lärdomar som vi kan dra stor nytta av i framtida arbetsmarknadsprojekt som kan vända sig mot en bredare målgrupp. Vi är enormt tacksamma över det finansiella stödet och det stora engagemanget från Sätila Foundation. Vi hade inte kunnat starta projektet utan deras stöd.