Lediga tjänster

Vill du jobba inom idéburen vård och omsorg, med professionalitet, medmänsklighet och respekt för allas lika värde som ledord? Här hittar du våra lediga tjänster just nu.

Legitimerad arbetsterapeut

Vill du vara med och skapa nya arbetsmöjligheter för dem som är längst från arbetsmarknaden, tillsammans med oss på Skyddsvärnet? Som vår arbetsterapeut är du del av ett tvärprofessionellt team tillsammans med psykolog, coacher, projektledare och studievägledare från Samordningsförbundet och idéburen sektor.

I vårt ESF-projekt som sträcker sig från januari 2021 till februari 2023 vill vi skapa ett unikt tillfälle att stötta personer att komma närmare arbetslivet. Vi söker nu en driven och nyfiken arbetsterapeut till teamet.  

Målgruppen är:

  • nyanlända med sammansatt problematik som befinner sig i ett tidigt skede av sin etableringsprocess och som riskerar att hamna utanför arbetsmarknaden och i långvarigt utanförskap.
  • individer som befinner sig i långvarigt utanförskap med arbetslöshet i kombination med andra hinder som ohälsa och bristande kunskaper i svenska språket.
  • Långtidsarbetslösa kvinnor och män i åldrarna 18–64 år, som har svårt att tillgodogöra sig Arbetsförmedlingens insatser samt ordinarie verksamhet inom Arbetsmarknads- och Vuxenutbildningsförvaltningen (ARB Vux) i Göteborgs stad, och som har långvarigt eller mycket långvarigt beroende av olika bidrag för sin försörjning såsom försörjningsstöd.

Arbetsuppgifter

Som arbetsterapeut hos oss är du en viktig medarbetare i teamet och ger stöd till patienter ur ett aktivitets- och delaktighetsperspektiv. Dina arbetsuppgifter är att kartlägga aktivitetsförmåga och aktivitetsnivå samt att lära ut strategier för att underlätta i vardagen. I det tvärprofessionella arbetssättet bidrar du med arbetsterapeutisk kompetens. Insatser sker som behandling i grupp och individuellt. Du kommer att få en spännande blandning av arbetsuppgifter med möjlighet att vara med och utforma verksamheten och nya arbetssätt utifrån målgrupperna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

– Är legitimerad arbetsterapeut

– Är ansvarsfull och känner dig trygg i att arbeta både i team och självständig

– Är flexibel och har en god samarbetsförmåga

– Har B-körkort då arbetet medför resor

– Det är meriterande om du har neuropsykiatrisk kunskap och erfarenhet av behandlingsarbete. Vi ser gärna att du har yrkeserfarenhet samt erfarenhet av målgruppen och/eller tvärprofessionellt arbete i team. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Heltid 100%. Tillsvidareanställning.

Månadslön enligt avtal. Skyddsvärnet har kollektivavtal enligt Vård- och omsorgsavtalet.

Sök tjänsten

Ansök senast den 1 september.
Skicka cv och personligt brev till maria.austrin@skyddsvarnet.org.

Frågor om tjänsten besvaras av
Maria Austrin, områdeschef: 0703-78 01 92
Åsa Bergdahl, fackligt ombud för Vision: 0703-78 01 85


Legitimerad psykolog

Vill du vara med och skapa nya arbetsmöjligheter för dem som är längst från arbetsmarknaden, tillsammans med oss på Skyddsvärnet? Som vår psykolog är du del av ett tvärprofessionellt team tillsammans med arbetsterapeut, coacher, projektledare och studievägledare från Samordningsförbundet och idéburen sektor.

I vårt ESF-projekt som sträcker sig från januari 2021 till februari 2023 vill vi skapa ett unikt tillfälle att stötta personer att komma närmare arbetslivet. Vi söker nu en erfaren och nyfiken psykolog till teamet. 

Målgruppen är:

  • Nyanlända med sammansatt problematik som befinner sig i ett tidigt skede av sin etableringsprocess och som riskerar att hamna utanför arbetsmarknaden och i långvarigt utanförskap.
  • Individer som befinner sig i långvarigt utanförskap med arbetslöshet i kombination med andra hinder som ohälsa och bristande kunskaper i svenska språket.
  • Långtidsarbetslösa kvinnor och män i åldrarna 18–64 år, som
    har svårt att tillgodogöra sig Arbetsförmedlingens insatser samt ordinarie verksamhet inom Arbetsmarknads- och Vuxenutbildningsförvaltningen (ARB Vux) i Göteborgs stad, och som har långvarigt eller mycket långvarigt beroende av olika bidrag för sin försörjning såsom försörjningsstöd.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog med erfarenhet av klinisk bedömning. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom testmetodik och utredningsarbete. Du ska även ha erfarenhet av att arbeta med neuropsykologiska utredningar samt handledning och stödsamtal. Erfarenhet av teamarbete är meriterande.
Du är flexibel, har god samarbetsförmåga och är trygg i din yrkesroll. Du har ett professionellt arbets- och förhållningssätt och tycker det är roligt att dela kunskap med andra. Vi ser gärna att du har intresse av att vidareutveckla verksamheten tillsammans med oss.

Anställningsvillkor

Heltid 100%, tillsvidareanställning.

Månadslön enligt avtal. Skyddsvärnet har kollektivavtal enligt Vård- och omsorgsavtalet.

Sök tjänsten

Ansök senast den 1 september.
Skicka cv och personligt brev till maria.austrin@skyddsvarnet.org

Frågor om tjänsten besvaras av
Maria Austrin, områdeschef: 0703-78 01 92
Åsa Bergdahl, fackligt ombud för Vision: 0703-78 01 85


Vikarier Halvvägshus

Halvvägshus är en utslussningsåtgärd inom Kriminalvården vars syfte är att underlätta villkorlig frigivning av fängelsedömda. Skyddsvärnet i Göteborg bedriver två halvvägshus, ett för män med 16 platser och ett för kvinnor med tre platser. Här bor de intagna i hemliknande miljö med självhushåll. Personalens uppdrag är att stötta klienterna i att inte återfalla i brott, hitta sin identitet utanför det kriminella livet och följa de regler och anvisningar som Kriminalvården satt upp. Personalen är också ett bollplank i tillvaron och hjälper till med samhällsorienterande frågor. Nu söker vi vikarier till denna viktiga verksamhet.

Om tjänsten

Du kommer att ha varierande arbetsuppgifter; allt från stödjande samtal till provtagningar och samverkan med Kriminalvården och Frivården.

Varierande arbetstid. Dygnspass med sovande jour ingår.

Avtalsenlig lön.

Om dig

Vi söker dig som är över 25 år och har erfarenhet samt gärna en utbildning inom socialt arbete eller är under utbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av missbruksvård, kriminalvård eller psykiatri. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och egenskaper som god samarbetsförmåga, noggrannhet, flexibilitet och förmåga att skapa goda relationer.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till Maria Austrin, områdeschef Stöd och Skydd, telefon 0703-780192, mail maria.austrin@skyddsvarnet.org

Ansökan + CV skickas till maria.austrin@skyddsvarnet.org så snart som möjligt. Vi rekryterar löpande.