Ökad beredskap i Coronatider

Coronaviruset slår hårt mot grupper som redan lever i utsatthet. Många av våra deltagare, klienter och besökare har det extra tufft just nu. 

På Skyddsvärnet har vi ökat vår beredskap och vidtagit flera åtgärder för att på bästa möjliga sätt kunna fortsätta jobba och göra gott i våra verksamheter. 

Vi har en handlingsplan med tydliga instruktioner för hur medarbetare och ansvariga ska agera i krislägen. Vår beredskap finns tillgänglig dygnet runt och våra medarbetare uppdateras regelbundet om läget. Vi ersätter i största möjliga utsträckning fysiska möten med telefon- eller videomöten.

Vid sjukdomssymptom stannar våra medarbetare hemma och har telefonkontakt med närmaste chef innan de återvänder till arbetet. 

Våra öppna besöksverksamheter Värnet och PopIn har anpassats till att istället stötta deltagare individuellt (via telefon om sjuksymtom finns). I våra dygnet runt-verksamheter ska alla klienter stanna på sina rum vid symptom och vid användning av kök och andra gemensamma utrymmen säkerställer vi att personen vistas där enskilt. Klienter på Halvvägshuset får enligt direktiv från Kriminalvården för närvarande inte ta emot besök.

Till klienter på lägenhetsavdelningen som tillhör en riskgrupp erbjuder vi hjälp med matinköp och andra nödvändiga ärenden.  

Vi följer folkhälsomyndighetens råd och lokala föreskrifter. 

Vid frågor om vår hantering av Coronaviruset, kontakta direktor Mats Hedenskog: mats.hedenskog@skyddsvarnet.org

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *