Legitimerad arbetsterapeut

Vill du vara med och skapa nya arbetsmöjligheter för dem som är längst från arbetsmarknaden, tillsammans med oss på Skyddsvärnet? Som vår arbetsterapeut är du del av ett tvärprofessionellt team tillsammans med psykolog, coacher, projektledare och studievägledare från Samordningsförbundet och idéburen sektor.

I vårt ESF-projekt som sträcker sig från januari 2021 till februari 2023 vill vi skapa ett unikt tillfälle att stötta personer att komma närmare arbetslivet. Vi söker nu en driven och nyfiken arbetsterapeut till teamet.  

Målgruppen är:

  • nyanlända med sammansatt problematik som befinner sig i ett tidigt skede av sin etableringsprocess och som riskerar att hamna utanför arbetsmarknaden och i långvarigt utanförskap.
  • individer som befinner sig i långvarigt utanförskap med arbetslöshet i kombination med andra hinder som ohälsa och bristande kunskaper i svenska språket.
  • Långtidsarbetslösa kvinnor och män i åldrarna 18–64 år, som har svårt att tillgodogöra sig Arbetsförmedlingens insatser samt ordinarie verksamhet inom Arbetsmarknads- och Vuxenutbildningsförvaltningen (ARB Vux) i Göteborgs stad, och som har långvarigt eller mycket långvarigt beroende av olika bidrag för sin försörjning såsom försörjningsstöd.

Arbetsuppgifter

Som arbetsterapeut hos oss är du en viktig medarbetare i teamet och ger stöd till patienter ur ett aktivitets- och delaktighetsperspektiv. Dina arbetsuppgifter är att kartlägga aktivitetsförmåga och aktivitetsnivå samt att lära ut strategier för att underlätta i vardagen. I det tvärprofessionella arbetssättet bidrar du med arbetsterapeutisk kompetens. Insatser sker som behandling i grupp och individuellt. Du kommer att få en spännande blandning av arbetsuppgifter med möjlighet att vara med och utforma verksamheten och nya arbetssätt utifrån målgrupperna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

– Är legitimerad arbetsterapeut

– Är ansvarsfull och känner dig trygg i att arbeta både i team och självständig

– Är flexibel och har en god samarbetsförmåga

– Har B-körkort då arbetet medför resor

– Det är meriterande om du har neuropsykiatrisk kunskap och erfarenhet av behandlingsarbete. Vi ser gärna att du har yrkeserfarenhet samt erfarenhet av målgruppen och/eller tvärprofessionellt arbete i team. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Heltid 100%. Tillsvidareanställning.

Månadslön enligt avtal. Skyddsvärnet har kollektivavtal enligt Vård- och omsorgsavtalet.

Sök tjänsten

Ansök senast den 1 september.
Skicka cv och personligt brev till maria.austrin@skyddsvarnet.org.

Frågor om tjänsten besvaras av
Maria Austrin, områdeschef: 0703-78 01 92
Åsa Bergdahl, fackligt ombud för Vision: 0703-78 01 85

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *