{{ toggleLabel }}
A

Adress

Skyddsvärnet i Göteborg
Haga kyrkogata 6
411 23 Göteborg

Samordnare till halvvägshus och halvvägshusplatser

Halvvägshus är en utslussningsåtgärd inom Kriminalvården vars syfte är att underlätta villkorlig frigivning av fängelsedömda. Skyddsvärnet i Göteborg bedriver två halvvägshus, ett för män med 20 platser och ett för kvinnor med fyra platser. Här bor de intagna i hemliknande miljö med självhushåll. Vi är även i uppstart av ett arbete med Halvvägshusplatser där boendet erbjuds i familjehem. Vårt uppdrag är att stötta klienterna i att inte återfalla i brott, att hitta sin identitet utanför det kriminella livet och följa de regler och anvisningar som Kriminalvården satt upp. Personalen är också ett bollplank i tillvaron och hjälper till med samhällsorienterande frågor.

 

Om tjänsten

Som samordnare kommer du att ha varierande arbetsuppgifter i syfte att samordna insatserna mellan de olika boendena, såväl administrativa som operativa. Du kommer att vara en kontaktperson för de olika familjehemmen med introduktion av uppdrag och samverkan med Kriminalvård och Frivård. Du kommer att arbeta tätt ihop med både kollegorna på halvvägshusen och områdeschef. Dina arbetsuppgifter innefattar allt från utveckling av verksamheten, schemaläggning och administration till stödjande samtal och provtagningar.

Tjänsten är 100%, primärt förlagd dagtid. Enstaka kvälls- eller helgarbete kan förekomma.

Lön enligt avtal.

 

Om dig

Vi söker dig som är över 25 år och har socionomexamen samt erfarenhet inom socialt arbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet av missbruksvård, kriminalvård eller psykiatri. Då vi är i uppstart av ett nytt arbetsområde behöver du kunna arbeta målinriktat även utan satta strukturer. Du är en god administratör med förmågan att vara flexibel inom uppsatta ramar.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och egenskaper som god samarbetsförmåga, självständighet, noggrannhet och förmåga att skapa goda relationer med så väl klienter som samverkansparter.

Krav för tjänsten:
– Socionomexamen
– Minst fem års arbetslivserfarenhet
– God svenska i tal och skrift

Meriterande:
– Erfarenhet av uppstart av nya verksamheter
– Arbetslivserfarenhet från Kriminalvården/ Frivården
– Erfarenhet av missbruksvård, kriminalvård eller psykiatri

 

Om Skyddsvärnet

Skyddsvärnet i Göteborg är en ideell organisation som tillhör den idéburna sektorn. Vi bedriver socialt arbete sedan 1914. Syftet med vår verksamhet är att förebygga social utslagning och förbättra förutsättningarna för människor som lever i olika former av utsatthet. Vi driver bland annat ett flertal olika boendeformer med stöd för socialtjänst och kriminalvård, en socialmedicinsk mottagning och uppsökande verksamheter för ungdomar. Kort sagt – vi hjälper människor som har det svårt att få ett bättre liv.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till Moa Hallmyr, områdeschef Stöd och Skydd, telefon 0701-496958, mail moa.hallmyr@skyddsvarnet.org

Ansökan + CV skickas till jobb@skyddsvarnet.org så snart som möjligt men senast den 20 november.

Relaterat