{{ toggleLabel }}
A

Adress

Skyddsvärnet i Göteborg
Haga kyrkogata 6
411 23 Göteborg

Handledare med båtkunskaper

Vill du jobba med båtar, människor och återbruk på Ringön?

Utbildningsrederiet, Marinskroten och Göteborgs skeppshandel söker tre handledare med uppdrag att stötta våra arbetstränande deltagare. Vi söker dig som har erfarenhet inom socialt eller pedagogiskt arbete och handledning, i kombination med kunskaper inom olika områden såsom svetsning, båtmotorer, rigg, kapellsömnad, marin-el, reparationer eller ombyggnationer av plast och träbåtar.

 

Om verksamheten

Vi är ett marint återbruk där både båtar och människor får chans att komma på rätt köl. Verksamheten har en stark social gemenskap där yrkeskunniga arbetar sida vid sida med personer som av olika skäl står långt från arbetsmarknaden.

Vi erbjuder båtförvaring, båtservice, demontering av uttjänta båtar, kapell- och segelsömnad, renovering samt försäljning av nya och begagnade båttillbehör och båtar.

Verksamheten har varit i drift i drygt tio år. Skyddsvärnet kom in som nya ägare 2023 och under nästa år ska vi tillsammans med personal och deltagare driva och utveckla verksamheten vidare.

Skyddsvärnet Göteborg är en ideell organisation som tillhör den idéburna sektorn. Vi bedriver socialt arbete sedan 1914. Syftet med vår verksamhet är att förebygga social utslagning och förbättra förutsättningarna för människor som lever i olika former av utsatthet.

 

Om rollen

I din roll som handledare kommer du arbetsleda deltagare i det dagliga arbetet inom ditt yrkesområde, samtidigt som du ser till att arbetsuppgifter utförs utifrån verksamhetens behov. I din roll som handledare säkerställer du att våra deltagare får ett pedagogiskt, kvalitativt och professionellt bemötande. Syftet med handledningen är att skapa en trygg plattform och ge deltagaren verktyg och yrkeskunskaper för att kunna ta sig närmare arbete eller studier. I rollen ingår också ett ansvar för dina tilldelade deltagares utveckling, uppföljning och dokumentation i relation till uppdragsgivaren med stöd av Skyddsvärnets samordnare.

Vid sidan om handledaruppdraget kommer du att arbeta med båtrelaterade uppgifter utifrån ditt yrkesområde, ta emot beställningar och uppdrag och guida våra kunder att få rätt hjälp. Du kommer att få ansvar för att utföra serviceuppdrag från kund på ett professionellt och kvalitetssäkrat sätt och driva projekt från start till mål.

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har gedigen yrkeskunskap inom båtbranschen och nu vill föra dina kunskaper vidare till andra.

Du är trygg i din roll, självgående och strukturerad. Du har god samarbetsförmåga, är relationsskapande i yrkesmässiga sammanhang och flexibel i mötet med andra människor. Du har erfarenhet av någon form av handledning, utbildningsverksamhet, pedagogiskt eller socialt arbete.

 

Om tjänsten

Tjänsten är 100%, primärt förlagd dagtid. Enstaka kvälls- eller helgarbete kan förekomma.

Lön enligt överenskommelse.

För frågor om tjänsten, kontakta patrik.hedenstedt@skyddvarnet.org, telefon 0709-371722.

 

Tillträde

Enligt överenskommelse men gärna så snart som möjligt.

 

Ansökan

Skicka din ansökan via mail till: jobb@skyddsvarnet.org. Senast den 10 december vill vi ha din ansökan.

Vi tillämpar löpande rekrytering så vänta inte för länge med din ansökan!

 

Relaterat