{{ toggleLabel }}
A

Adress

Skyddsvärnet i Göteborg
Haga kyrkogata 6
411 23 Göteborg

Sommarjobb: Behandlingsassistent Halvvägshuset

Vi söker dig som vill jobba som utsluss-samordnare (behandlingsassistent) på vårt halvvägshus i Göteborg under sommaren, med möjlig förlängning september ut. Vi söker även dig som vill arbeta extra på timmar vid behov. Du som arbetar på Halvvägshuset har i uppgift att stötta och vägleda klienterna som kommer från anstalt till ett självständigt liv ute i samhället.

Efter att klienterna får sin villkorliga frigivning ska de klara sig på egen hand. Vårt uppdrag är att stötta klienterna i denna process och se till att klienten inte missköter sin vistelse på Halvvägshuset. I arbetsuppgifterna kan detta innebära att checka av när klienterna går in och ut, övervaka utandnings- och urinprov, göra schema med klienterna samt samverka med Frivården.

Kvalifikationer

Du som söker måste vara över 25 år gammal, utifrån Kriminalvårdens riktlinjer. Du ska ha erfarenhet av att arbeta med människor, ha ett gott bemötande och social kompetens. Du ska kunna vara trygg med att arbeta självständigt då en del av arbetet sköts i ensamarbete. Du ska ha lätt för att arbeta dygnspass.

Utbildning

Du ska ha grundskola – och gymnasieutbildning. Erfarenhet från arbete inom kriminalvård av något slag är meriterande. Eftergymnasial utbildning värdesätts.

Arbetsplats

Halvvägshuset är beläget centralt i Göteborg och är ett av ett av tre halvvägshus i Sverige. Enheten drivs i genom ett avtal med Kriminalvården och klienterna som placeras på Halvvägshuset är fortfarande under verkställighet. Personer som får boende på Halvväghuset har någon form av sysselsättning. De får ett beslut om att under sin slutliga del av sin verkställighet bo utanför anstalten. Personerna som kommer till Halvvägshuset måste följa Kriminalvårdens ramar och regler samt hålla de tider som är överenskommit med Frivården. Det är även krav på att lämna utandningsprov och drogtest under sin vistelse på Halvvägshuset. Personalen på Halvvägshuset arbetar dygnet runt och har sovande jour. Deras uppdrag är att stötta klienterna i att hålla sig borta från kriminalitet och följa de regler och anvisningar som Kriminalvården har satt upp.

Omfattning

Sommarvikariat tom september: En tjänst på 80 procents tjänstgöringsgrad, dag-, kväll- och nattjänstgöring.

Vi söker också timanställningar vid behov, dag-, kväll- och nattjänstgöring.

Lön

Enligt avtal

Ansök snarast!

Maila din ansökan till jobb@skyddsvarnet.org. Märk din ansökan Behandlingsassistent Halvvägshuset.

Intervjuer sker löpande. Har du frågor eller funderingar hör gärna av dig till oss!

Områdeschef Sheela Karlsson:

Email: caroline.sheela.karlsson@skyddsvarnet.org

Telefon: 0723-92 19 95

Se gärna filmen om halvvägshuset här!

 

https://www.facebook.com/skyddsvarnet/videos/760483828578337

Relaterat